Så er vi igang igen

Endelig kunne vi mødes igen efter nedlukningen i næsten 3 måneder. Vi træner indtil videre, når covid-19 restriktionerne og vejret tillader det, hver søndag kl. 13-15 bag ved Nykøbing Hallen. Følg med på Facebook, hvor vi opdaterer løbende.

“Kasseliv”

Så er forestillingen her!

Vores cirkus unge knokler for at blive færdig til premieren fredag den 7. august kl 17. Vi spiller også lørdag den 8. august kl 14.

Forestillingen henvender sig til unge og er gratis. Men pga smitterisiko skal du bestille billet https://cirkusliberty.nemtilmeld.dk/?fbclid=IwAR2QjS-P-2uGYdca60c_wQAxbQ47rQm9_LkTRNQmmylkmiMYrU83KjPffbo

Forestillingen er støttet af Region Nordjylland UMMK, DUF, Morsø Kommune, Spar Nord Fonden, Lødderup Friskole og Red Office.

Artikel i Nordjyske af Ida Smith

Unge tager ansvar og engagerer sig: Forening er nomineret til pris

Cirkus Liberty, der blev startet i Nykøbing for to år siden, er blandt de nominerede til prisen Årets Ungdomsforening 2019

Arkivfoto: Diana Holm

Arkivfoto: Diana Holm

NYKØBING:Foreningen Cirkus Liberty Mors er nomineret til prisen Årets Ungdomsforening 2019, som uddeles af Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF).

Ifølge retningslinjerne for prisen gives Årets Ungdomsforening til en forening, der udvikler og uddanner de involverede og som styrker lokalsamfundet. Der lægges også vægt på, at foreningen har initiativrige frivillige, som med deres indsats, engagement og idéer gør en stor lokal forskel.

DUF fremhæver, at Cirkus Liberty i løbet af blot to år har etableret sig på Mors, hvor foreningen nu er en aktiv medspiller i en række sammenhænge. Det gælder blandt andet integrationsprojekter for flygtninge, Kulturmødet på Mors, Foreningernes dag, hvor der afholdes forestillinger og workshops, og dertil kommer samarbejde med produktionsskoler, biblioteker og kulturelle institutioner.

Cirkus Libertys nyeste cirkusprojekt hedder ”Livet i kassen” og er skabt på baggrund af samtaler om unges sociale liv. Det handler om tidens forventninger til unge og trygheden ved at blive i kassen, hvor man lever op til andres forventninger kontra lysten til at bryde ud og følge sine drømme.

Prisen har været uddelt siden 2012. I år var der 20 indstillede foreninger, hvoraf ni er nomineret. Vinderen kåres 30. november på DUF’s delegeretmøde, hvor præmien på 10.000 kroner overrækkes.

I Cirkus Liberty glæder man sig over nomineringen.

– Det er dejligt at få den anerkendelse, siger Pia Thorsen fra foreningen.

Hun fremhæver selv, at foreningen, der er en lokalafdeling af Danske Ungdoms- og Børne-Artisters Landsforening Dubal, har stort fokus på unges medbestemmelse.

– Der sidder to unge i vores bestyrelse, og stort set alle vores unge deltager i landsorganisationens ungeudvalg, hvor de arbejder med at få gang i flere projekter for unge, siger hun og fortsætter:

– Vi puffer til vores unge og siger: ”Hvad vil I?” og får dem placeret i bestyrelser og ungeudvalg, for at de skal være beslutningstagere.